Hulp en antwoord
Uit voorzorg voor
uw bestanden
Zakelijk of particulier
Van visitekaartjes
tot folders

Waar heeft u hulp bij nodig?

Hoe lever ik mijn bestand(en) aan?

Het bestandstype wat het meest gebruikt wordt is PDF. Als u een PDF aanlevert, horen daar diverse instellingen bij. Deze kunt u op deze pagina terug vinden.

Als u liever wilt dat wij de PDF voor u maken, dan kunt u open bestanden naar ons toesturen. Dit zijn Adobe Indesign bestanden. U stuurt dan het werkbestand (.idd en .idml), de links (afbeeldingen en illustraties), lettertypes en eventuele andere documenten wat gebruikt wordt in het ontwerp naar ons op.

Welke kleurinstelling moet ik gebruiken?

Voor drukwerk wordt Full Color CMYK gebruikt. Als het ontwerp in RGB kleuren is gemaakt kunt u dat zo laten, dan passen wij dat in de controle aan. Dit betekent wel dat het voor u een verrassing zal blijven totdat u het drukwerk ontvangt. De kleuren zullen hoogstwaarschijnlijk minder fel uitvallen. Gebruik alleen diepzwart bij kleurvlakken, niet bij teksten kleiner dan 15pt. Wilt u de kleurinstelling zelf aanpassen? Dan kan dat in de Adobe programma’s door de kleurinstelling om te zetten naar CMYK.

Resolutie

Om een afbeelding scherp af te kunnen drukken moet de DPI-waarde voldoen aan de opgestelde richtlijnen van 300 DPI. Wanneer u een lagere DPI-waarde hanteert, bestaat de kans dat de afbeelding onscherp is. Indien u een bestand met een hogere DPI-waarde aanlevert, zal deze terug worden geschaald naar 300 DPI door onze bestandscontrole.

Om te voorkomen dat letters verschuiven of verspringen is het slim om de teksten om te zetten naar lettercontouren. Lettercontouren is omgezette tekst naar objecten/lijnen. Dit kunt u doen in de Adobe programma’s. Let wel op dat na het omzetten het niet meer mogelijk is om uw tekst te bewerken. Een tip is om dan twee versie’s op te slaan. We raden aan om niet kleiner dan 6pt te gebruiken vanwege de leesbaarheid.

Bestand instellingen

Afloopgebied

Wij hebben 3mm speelruimte nodig om uw drukwerk op het juiste formaat te kunnen snijden. Plaats de kleur of foto tot aan het einde van de lijn (bijv. 91×61 mm bij visitekaartjes). Dit kunt u invoeren in de Adobe programma’s.

Photoshop: Bij het maken van een Photoshop bestand maakt u in het begin het document 3 mm groter. Dus 91×61 mm.
Indesign: bestand, documentinstellingen, afloopgebied en witruimte rond pagina. Vul vervolgens bij afloopgebied overal 3mm in.
Illustrator: Bij het maken van een Illustrator bestand maakt u in het begin het document 3 mm groter. Dus 91×61 mm.

Snijlijn

Dit is het gebied waar we het ontwerp gaan snijden (bijv. 85×55 mm bij visitekaartjes). Uw volledige ontwerp komt tot aan het afloopgebied waarbij we aan alle kanten 3 mm afsnijden. Als u een nieuw document aanmaakt, stelt u dit in bij breedte en hoogte.

Veiligheidsmarge

Houdt uw teksten en andere belangrijke informatie binnen deze lijn (bijv. 79×49 mm bij visitekaartjes), dan weet u zeker dat ze er niet afvallen. Als u een nieuw document aanmaakt, stelt u dit in bij marge en zet u op 3 mm. Uw kleur of foto moet nog steeds tot het einde van het afloopgebied.

Bestandcontrole

Gratis bestandscontrole

Na uw bestelling bij Drukkerij van Tuijl worden de geleverde bestanden gratis gecontroleerd, omdat wij alleen kwalitatief drukwerk de deur uit sturen. Zowel u, als wij, willen graag dat de kleuren helder zijn, afbeeldingen scherp en de inhoud goed wordt afgesneden.

De kracht van Drukkerij van Tuijl

Waar worden mijn bestanden op gecontroleerd?

De meest voorkomende situaties waarbij wij wijzigingen doorvoeren of contact opnemen:

 • Er worden RGB-kleuren gebruikt in plaats van CMYK-kleuren
 • De omranding van het bestand heeft geen afloop (ook wel bleed genoemd) van minimaal 3 millimeter
 • De tekst(en) en/of afbeelding(en) hebben een te lage resolutie; minder dan 300 DPI
 • het PDF-bestand is niet opgeslagen in de juiste versie; PDF 1.3

Wij zullen kleine aanpassingen zelf doen, indien dit niet mogelijk is dan nemen we contact met u op. Hierbij geven we duidelijk aan wat er niet correct is, om zo tot een goed resultaat te komen.

Veel gestelde vragen

 • U kunt een offerte aanvragen of contact opnemen met info@drukkerijvantuijl.nl. We gaan ermee aan de slag en komen er zo snel mogelijk op terug.

 • Bezorgingen worden gedaan door persoonlijk transport, PostNL of DHL.

 • Levertijd kan per product verschillen. Als u een bestelling heeft geplaatst of een offerte heeft aangevraagd, dan zullen wij u een inschatting geven van de levertijd.

 • We gaan ervan uit dat we kwalitatieve producten leveren. Mocht dit onverhoopt een keer niet het geval zijn, neem dan contact op met ons via info@drukkerijvantuijl.nl en we lossen het zo spoedig mogelijk op. Je hebt uiteraard recht op een goed product.

 • Wij willen graag helpen en vinden het leuk om tips te horen. Je kunt contact opnemen via het contactformulier.

 • Omdat Drukkerij van Tuijl producten levert die speciaal voor u gemaakt en bedrukt worden is er geen sprake van een zogenaamd herroepingsrecht. Het is dus niet mogelijk om ze te retourneren. Mocht een product onverhoopt niet naar wens zijn, neem dan contact op met ons en we lossen het zo spoedig mogelijk op.

 • Ja zeker. Onze DTP afdeling helpt u graag verder met uw wensen. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.

X